Om oss

Cross Over Gaming er en spillpodcast hvor en teolog, en bibelskolelærer og en barneskolelærer snakker om livet, universet og alt mulig, men aller mest om dataspill. Podcasten så dagens lys sensommeren 2018, da Christian Bjotveit Fonneland fikk med seg Ingar Takanobu Hauge på en spillrelatert podcast. Dette syntes Mats Jakob Nesmann virket så moro at han også ville være med, og dermed var Cross Over Gaming født.

Navnet Cross Over Gaming er et ordspill. På den ene siden henviser det til begrepet «crossover», som understreker at podcasten gjerne streifer innom andre tema i tillegg til spill. På den andre siden understreket navnet det kristne utgangspunktet som podcastens medlemmer har og som de tar med seg i møte med spillenes verden.

Cross Over Gamings visjon er å snakke om spill på en god, sunn og konstruktiv måte. På denne nettsiden vil du i tillegg til podcast-episodene finne anmeldelser og andre skriverier som podcastens medlemmer måtte skrive når de har anledning. Har du spørsmål eller kommentarer kan du sende en e-post til cogpodkast@gmail.com eller sende oss en melding på Messenger.

Peter Ljøkjell

Peter er Cross Over Gamings kjente og kjære trønder. Han er oppvokst på gård og fikk dermed ikke gamet så mye i sin barndom, hvilket han har tatt igjen som voksen.

I dag er Peter forlovet med Annica men går opp i level i slutten av mars 2021 når han blir en gift mann. Han jobber som gaminglærer på Bibelskolen Fjellhaug i Oslo, så for tiden består livet mye av å game. Opp gjennom livet har han foretrukket enspiller-spill med en god historie, og med unntak av Halo ble det sjeldent spilling over nett. Dette har bedret seg de siste årene gjennom spill som Overwatch og Call of Duty: Warzone. Han er også podcastens (kanskje) største Assassin’s Creed-fan.

FAVORITTSPILL GJENNOM TIDENE:
The Witcher 3: Wild Hunt, Assassin’s Creed (usikker på om Oddesey eller Black Flag står øvers på lista) og Halo-serien.

Foto: Even Kleppa

Ingar Takanobu Hauge

Mens nordmenn visstnok er født med ski på beina, påstår Ingar at han er født med en Nintendokontroll i neven. Kanskje ikke så rart, ettersom Ingar er født og oppvokst som misjonærbarn i Japan. Der vokste han opp med en Famicom (NES) i hus, og siden treårsalderen har det gått slag i slag med det meste som har med spill og japansk kultur å gjøre. Ingar har tatt et årsstudium i musikk og en mastergrad i teologi og misjon ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole (2012), hvor han også har jobbet som administrasjonskonsulent siden 2013. Siden 2010 har Ingar også jobbet frilans som spillanmelder for Gamereactor, hvor han skriver kommentarer og anmeldelser av film og serier. I Overwatch har Ingar en god lagkamerat i sin kone, Anja.

FAVORITTSPILL GJENNOM TIDENE:
The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Final Fantasy VI, The Witcher 3: Wild Hunt, Persona 5 og Journey.

Foto: Privat

Mats Jakob Jebe Nesmann

Mats Jakob er fra Kristiansand, hvor han også bor i dag sammen med kona Tuva og deres to små gutter. Mats Jakob jobber som musikklærer på en barneskole i Kristiansand, og er utdannet trommeslager fra NLA Høgskolen i Staffeldtsgate. Trommetalentet får han blant annet utløp for gjennom americanabandet Ruby Red & The Moonshine Brothers. Mats Jakob er en ivrig samler og bruker mest spilletid på retrospill, der favorittkonsollene er NES og Switch.

FAVORITTSPILL GJENNOM TIDENE:
The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Super Mario 64, Ufouria: The Saga og Owlboy.

Foto: Privat

Martin Herfjord (programleder emeritus)

Martin Herfjord kom inn som vikar for Christian våren 2020, og vi likte ham så godt at han fikk fast jobb (hvilken lærer blir vel ikke glad for fast stilling?). Martin ble født i Os i Hordaland i 1991 med Game Boy i henda, og er selverklært Pokémon-autist og GameCube-fantast. Kunne blitt proff i Super Smash Bros. Melee hadde det ikke vært for en forstuet tå i ’02. Spiller fast Hearthstone, og foretrekker strategispill og turn-based combat. Martin liker å ta seg tiden til å tenke, med andre ord. Martin har gjort seg bemerket med å lage jingler til spillpodkaster som Level BackUp og Nerdelandslaget, og har jobbet som lærer på Holtet VGS. Slagord: Gotta teach ’em all!

FAVORITTSPILL GJENNOM TIDENE:
Pokémon Yellow, World of Warcraft og Phantasy Star Online: Episode I & II.

Foto: Privat

Christian-crossovergaming

Christian Bjotveit Fonneland (programleder emeritus)

Christian kommer fra en liten bygd i Hardanger; Norheimsund. Selv med majestetiske fjell og frodig natur i bakgården var det gitaren og spillene som fikk all oppmerksomheten fra tidlig av.

I dag er Christian gift med Katrina og bor i Oslo. Jobben består av spill og fritiden av musikk. Christian har jobbet som lærer på gaming-linja til Bibelskolen Fjellhaug og jobber nå med QA (Quality Assurance) hos Agens. Christian er en gamer som er aller mest glad i den sterke singleplayer-opplevelsen, men vet også å kose seg med noget godt co-op også!

Christian gir jevnlig-ish ut musikk med bandene Camilla Lou og The Blue Gap.

FAVORITTSPILL GJENNOM TIDENE:
The Witcher 3: Wild Hunt, Rayman 2: The Great Escape, Warcraft III.

Foto: Privat